Echipa YouthBank București a ales proiectele care vor fi finanțate anul acesta. Suntem foarte entuziasmați de propunerile liceenilor și, mai ales, de faptul că și-au asumat o schimbare în comunitatea lor. Proiectele sunt după cum urmează:

·         Fabrica de Experimente – Roadshow for Charity – sau o echipă de liceeni pasionați de știință, care cred că oricine poate învăța chimie și fizică prin experimente simple și amuzante, chiar dacă ești la uman sau nu J ei vor să aducă această experiență de învățare într-un centru de copii unde îi vor îndruma să facă un set de experimente interesante și colorate. Mai mult decât atât, echipa își propune să monitorizeze evoluția acestor copii la chimie și fizică de-a lungul anului școlar.

·         Q-veta – un proiect care spune “asumă-ți ridicolul” pe un ton de care am avea 

resize      nevoie cu toții în viață. Q-veta este titlul unui mediumetraj cu tematică de anii 50 în care protagoniștii au parte de o surpriză neașteptată, chiar în camera de hotel în care sunt cazați. Echipa de proiect vrea astfel să demonstreze că orice vis e realizabil dacă crezi în el și vor să transmită tuturor celorlalți tineri că e în regulă să fii un pic diferit. 

       ·          Neuro – parte din echipa SmartRead care a obținut finanțare anul trecut, echipa Neuro își propune realizarea unei aplicații care să vină în ajutorul marilor companii în privința testării produselor lor. Aplicația lor va putea ajuta producătorii și furnizorii de servicii să vină în ajutorul consumatorilor cu produse mai exacte pentru nevoile acestora.

      ·         Rocada Spiristă – echipa din Colegiul Național Spiru Haret s-a hotărât să demonstreze că șahul este o activitate plăcută și utilă. Ei vor organiza cu finanțarea YouthBank un concurs de șah, reușind să obțină și susținerea Federației Române de Șah. Speră că participanții – între 62 și 128 – vor avea o experiență inedită și își vor aduce aminte că există și plăceri mici care îți fac viața mai bogată.

      ·         High School Delivery – sau festivalul care trece din stradă în curtea școlii. O echipă de foști voluntari ai Street Delivery s-au hotărât să aducă diversitatea festivalului de pe stradă tuturor liceenilor care vor să participe la un eveniment care îmbină concerte, expoziții, teatru și multe altele – și da, sunt toate opere ale unor liceeni. YouthBank București e finanțatorul principal al unui festival despre care sperăm că va continua în multe alte ediții.

       ·         TaskItUp – o altă aplicație care a primit voturile echipei YouthBank, realizată de Helios Tech, un grup de liceeni care și-au dat seama de importanța unei comunicări bune în interiorul unei echipe. Aplicația va ajuta grupurile care lucrează împreună să își gestioneze mai bine munca, să comunice eficient și să observe împreună stadiul proiectului lor, totul cu o interfață ușor de utilizat.