Echipa YouthBank București, formată din 20 liceeni, a marcat finalul celei de-a cincea ediții YouthBank București alături de parteneri, sponsori, părinți, profesori și prieteni ai programului, printr-un eveniment ce a avut loc ieri la Centrul de Resurse pentru Organizații Studențești (CROS).

7 proiecte finanțate dintr-un fond de 23.000 lei, zeci de liceeni implicați, mii de beneficiari ai proiectelor finanțate – acestea sunt câteva din rezultatele programului în acest an.

Pe parcursul anului școlar 2013-2014, echipa YouthBank și-a ales colegi noi din rândul liceenilor bucureșteni, a derulat o campanie de strângere de fonduri, a organizat un concurs de proiecte destinat inițiativelor liceenilor și s-a asigurat că proiectele susținute financiar din fondul YB își ating obiectivele.

Membrii YouthBank Bucureși au reușit să mobilizeze în perioada octombrie 2013 – februarie 2014 peste 20.000 lei, sumă din care au finanțat 7 proiecte implementate de liceenii bucureșteni.

Proiectele finanțate în acest an au fost:

  • OKaua - festival de teatru ce și-a propus stimularea și dezvoltarea abilităților artistice ale elevilor, cultivarea spiritului de echipă, a creativității și identității de grup, plus creșterea interesului elevilor pentru teatru și artă;
  • SUPER - festival de filme, făcute de adolescenți; două proiecții de scurt-metraje ale liceenilor români, un workshop de film, un curs de „inițiere în istoria filmului” și o discuție despre filme;
  • Galeria personajului de teatru contemporan - proiectul aduce în prim-plan texte din dramaturgia română contemporană prin promovarea unei imagini artistice de tip sincretic;
  • Distrându-te ajuți! - eveniment caritabil ce a avut ca scop ajutorarea copiilor de la Casa de copii „Sf. Nicolae”;
  • Ad House - un film artistic despre manipularea în mass-media și marketing;
  • Youth Festival - festival ce a avut ca scop prezentarea unor diferite concepte care să-i determine pe oameni să conștientizeze problemele societății în care trăiesc;
  • Pui de vultur - excursie de 4 zile în Masivul Piatra Craiului care dorește să promoveze un alt fel de turism.

În București programul a oferit sub formă de finanțare în primele 5 ediții (2009-2014) peste 125.000 lei pentru susținerea a 50 de proiecte inițiate și implementate de către liceenii din București. Peste 80 de liceeni au făcut parte din echipa YouthBank București până în prezent, iar peste 200 de tineri au făcut parte din echipele proiectelor susținute.

Descarcă comunicatul de presă cu rezultatele celui de-al cincilea an de implementare a proiectului în București (sectorul 1 și 2).

Mai multe poze de la evenimentul final găsiți aici.